ČISTOĆA RIJEKA

Igor Štok održao predavanje 8. prosinca 2006.-Integraph dan 2006. - gradonačelnicima i načelnicima gradova i općina u prstenu grada Rijeke a sve na temu potrebe i prednosti uvođenja GIS-a u jedinice lokalne samouprave.

TEB Informatika je 8. prosinca 2006. kao Principal Registered Solution Provider za Intergraph u Republici Hrvatskoj organizirala Intergraph dan u Rijeci u Gradskoj vijećnici.

Skup je namijenjen kako postojećim tako i potencijalnim korisnicima čija su područja interesa GIS tehnologija i prostorne komponente sustava. Skup je privukao oko 100 ljudi.

Skup su svojim sudjelovanjem uveličali gradonačelnik grada Rijeke gosp. V. Obersnel, Načelnik zavoda za informatičku djelatnost grada Rijeke gosp. Vanja Smokvina, General Manager for Intergraph ČR J. Havaš, te Sales representative for Central – South Eastern Europe gosp. Ladislav Čapek.

U prvom dijelu Intergraph dana predstavljene su najnovije informacije o Intergraph korporaciji, Intergraphu u regiji, te novostima u Hrvatskoj. Također, prikazano je sadašnje stanje u korištenju GIS tehnologije u Gradu Rijeci sljedećim prezentacijama:

  • Grad Rijeka – Primjena GIS-a u gradskoj upravi – Kerim Derenčin, Zavod za informatičku djelatnost
  • Grad Rijeka – Inteligentni grad – dr. Mladen Mauher
  • Tehnička karta gradova i općina u prstenu grada Rijeke – Igor Štok, KD Čistoća Rijeka

U drugom dijelu Intergraph dana održane su prezentacije zadovoljnih korisnika koji su prezentirali svoje projekte bazirane na GeoMedia tehnologiji, te Intergraphova rješenja za katastarske sustave.

  • Minski informacijski sustav – Darko Malović, Hrvatski centar za razminiranje
  • Web GIS programsko rješenje - sistem integrator u Hrvatskim cestama – Darko Flanak, Hrvatske ceste
  • Potpora GIS-a upravljanju infrastrukturom - Goran Janeković, Ekonerg
  • Korištenje GIS tehnologije za pomoć upravljanju distributivnim mrežama – Vesna Hitrec, TEB Informatika
  • Intergraph Cataster Solutions - L. Čapek, Intergraph, ČR