ČISTOĆA RIJEKA

Studijski posjet gradu Stuttgartu

Tijekom travnja 2013. godine predstavnik KD Čistoće d.o.o. Rijeka, Jasna Kukuljan, sudjelovala je u petodnevnom studijskom posjetu Njemačkoj u gradu Stuttgartu, organiziranog u okviru Programa za cjeloživotno učenje (Lifelong Learning Programme) Europske Unije. 
                                               

U posjetu je sudjelovalo 15 sudionika iz ukupno 13 europskih zemalja.
Ovaj petodnevni Studijski posjet sastojao se od vrlo širokog raspona aktivnosti usmjerenih na zaštitu okoliša i održivi razvitak.
Tijekom posjeta sudionici su imali prilike upoznati se s postignućima zemlje domaćina u integriranju sastavnica održivog razvitka u interni sustav edukacije kao i razmjeniti iskustva sa sudionicima iz ostalih  europski zamalja.
Prezentirani su i pokazani najbolji pristupi u podizanju ekološke svijesti pojedinca te stvaranja vlastite odgovornosti.
Studijski posjet sastojao se od posjeta mnogobrojnim institucijama uključenih u proces integracije održivog razvitka kao što su: Uprava Grada Stuttgarta, Ministarstvo  obrazovanja, sporta i kulture, Engagement Global gGmbH, Državna akademija za trening i razvoj ljudskih potencijala u školama, Gradski odjel za zaštitu okoliša,održivi razvitak i energetsku učinkovitost - Heidelberg, Julius-Springer škola - Heidelberg, Informativni Centar za Razvoj i Edukaciju, a organiziran je i posjet Međunarodnom sajmu trgovine u Stuttgartu.
Studijsko putovanje omogućilo je i pružilo priliku svim sudionicima upoznati brojne inicijatore i stručnjake iz sektora zaštite okoliša i održivog razvitka, a prvenstveno aktivnu raspravu i razmjenu iskustava.