ČISTOĆA RIJEKA

28.09.2017. - Svjetski dan turizma, a ujedno i završetak akcije „Volim Hrvatsku – Volim Rijeku“

U srijedu 27. rujna 2017. godine u vijećnici Grada Rijeke Turistička zajednica grada Rijeke i Grad Rijeka organizirali su prigodni program kojim se obilježava Svjetski dan turizma, a ujedno i završetak akcije „Volim Hrvatsku – Volim Rijeku“.Tom prilikom su u okviru akcije „Čovjek – ključ uspjeha“ nagrađeni djelatnici KD Čistoća Julija Grabovac iz Radne jedinice Održavanje zelenih površina (u kategoriji Hortikulturni djelatnik) te Cvjetin Jeremić iz Radne jedinice Komunalni program (u kategoriji Čistač) te su im u sklopu svečanosti uručena priznanja.
„Čovjek – ključ uspjeha“ akcija je koja se odnosi na nacionalni program usmjeren na podizanje razine gostoljubivosti i stvaranja klime dobrodošlice pa se dodjeljuju posebna priznanja pojedincima koji su se istakli u obavljanju svojih radnih zadataka te doprinijeli kvaliteti usluga i promociji Rijeke.
Projekt „Volim Hrvatsku“ dio je trajnih aktivnosti Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice i sustava turističkih zajednica, koje se provode s ciljem uključivanja što većeg broja subjekata javnog i privatnog sektora u očuvanje, unapređenje i zaštitu okoliša i turističkog prostora te poboljšanje raznovrsnosti kvalitete ukupne turističke ponude.
Priznanja su dodijelili gradonačelnik Vojko Obersnel i direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa. Zahvalivši se svim dobitnicima priznanja na uloženom trudu u ugodniji boravak turista, izrazili su uvjerenje da će gostoprimstvo Riječana te trud uložen u oplemenjivanje grada biti posebno vidljivi 2020. godine u okviru programa Rijeka - Europska prijestolnica kulture.
Uz akciju „Čovjek – ključ uspjeha“, dodijeljena su i priznanja u sklopu akcije „Biramo najljepšu okućnicu, balkon i prozor“ u riječkim mjesnim odborima te „Tajni kupac“ kao i posebna priznanja za dugogodišnji doprinos promociji i uređenju grada i kvaliteti ugostiteljstva i turizma.

20170927_125435-(1).jpg