ČISTOĆA RIJEKA

23.04.2019. Akcija povodom Dana planeta Zemlje - Papir odvoji ulaznicu odvoji

Komunalno društvo Čistoća Rijeka je u utorak 23. travnja 2019. godine od 10.00 do 13.00 sati na Korzu ispred Radio Rijeke održalo edukativnu akciju „Papir odvoji, ulaznicu osvoji“. Akcija je održana povodom Dana planeta Zemlje 22. travnja. KD Čistoća ovom edukativnom akcijom želi naglasiti važnost ispravnog odvajanja papira, a koji je moguće odložiti u brojnim plavim spremnicima Otpadnicima smještenim na ulicama našeg grada. 

Uz suradnju s HNK Ivana pl. Zajca, ova je akcija posebna po tome što su svi građani koji su sudjelovali na samoj akciji na Korzu KD Čistoća dobili zauzvrat ulaznice za predstave i to za 4 bolera 6. svibnja 2019. godine te Kurva 10. i 11. svibnja 2019. Svaki je građanin  na samu akciju na Korzu mogao donijeti jednu vrećicu raznog papirnog otpada koji se može odložiti u plave spremnike Otpadnike, a zauzvrat dobije po dvije ulaznice za jednu od navedenih predstava.

Edukativno-informativna akcija je, kao i inače, uspješno provedena te će se sa sličnim aktivnostima na senzibiliziranju građana na okolišnim temama, a posebno vezano uz odvojeno prikupljanje otpada, i nadalje nastaviti.

Foto: Davor Žic, http://torpedo.media/u-oku-kamere-gradani-zamijenili-stari-papir-za-ulaznice-u-hnk-ivana-pl-zajca/