ČISTOĆA RIJEKA

16.11.2016. - "Donesi otpad, plati upad"

U petak 18. studenog 2016. godine s početkom u 10.00 sati Komunalno društvo Čistoća održat će na Korzu ispred Radio Rijeke edukativno informativnu akciju ''Donesi otpad, plati upad''.
Komunalno društvo Čistoća ovom edukativnom akcijom želi naglasiti važnost ispravnog odvajanja otpada u kućanstvima -  papira, staklene, metalne, plastične te tetra ambalaže – a koju je moguće odložiti u brojnim spremnicima Otpadnicima smještenim na ulicama našeg grada.
Ova je akcija posebna po tome što sve građane koji će sudjelovati na samoj akciji na Korzu nagrađujemo s ulaznicama za lijepe predblagdanske predstave HNK Ivana pl. Zajca i to redom: komediju La locandiera / Gostioničarka Mirandolina 26. i 29. studenog, zatim nezaobilazan predbožićni Orašar 16. prosinca te Božićni koncert zbora Opere 21. prosinca.
Akcija će se provesti na način da svaki građanin koji na samu akciju na Korzu donese dvije vrećice raznog korisnog otpada (papira, staklene, metalne, plastične te tetra ambalaže) koji se može odložiti u plave, žute i narančaste spremnike Otpadnike, zauzvrat dobije po dvije ulaznice za neku od navedenih predstava. Otpad će biti moguće, uz pomoć djelatnika Čistoće, pravilno odložiti u Otpadnike smještene na mjestu održavanja edukativne akcije na Korzu. Važno je istaknuti da doneseni otpad mora biti uredan, čist, ispražnjen od sadržaja i suh.
Važno je istaknuti da građani mogu za dvije vrećice donesenog otpada dobiti dvije ulaznice, što je ujedno i maksimalan broj ulaznica po osobi tijekom ove akcije. Naglašavamo da je na ovoj akciji dostupno svega 200 ulaznica te da je moguće dobiti ulaznice samo za one predstave koje su dostupne u trenutku dolaska na akciju na Korzu.

Snimio Sergej DRECHSLER / Novi list