ČISTOĆA RIJEKA

27.07.2015. - Informativno-edukativna radionica za djecu na plaži Ploče

Djelatnici KD Čistoća i Grada Rijeke održali su 27. srpnja 2015. na plaži Ploče informativno-edukativnu radionicu za djecu - polaznike kampa Plivačkog kluba "Kantrida" o važnosti odvojenog prikupljanja otpada i pravilnog zbrinjavanja otpada.Na području grada Rijeke i ove su godine dvije plaže, Kostanj i Ploče, dobile Plavu zastavu, poznatu eko-markicu koja promiče ekološke standarde i standarde kvalitete življenja. Obveza svih plaža s Plavom zastavom je i obilježavanje Projektnog dana u Projektnom tjednu. U tom danu ukazuje se na prirodne vrijednosti i osobitosti podmorja i kopna, a velika važnost pridaje se kako  zaštiti prirode, tako i okoliša u odgojno-obrazovnom i informativnom smislu. Projektni tjedan Plave zastave provodi se svake godine u posljednjem tjednu mjeseca srpnja.
Nakon radionice održan je nagradno-zabavni kviz "Stavi pravu stvar na pravo mjesto". Projektni dan na plaži Ploče provodili su od 9 do 11 sati u suradnji Grada Rijeke, Komunalnog društva Čistoća i Plivačkog kluba Kantrida. Za tu priliku postavljeni su info-štand Eko tima i tri privremena Otpadnika za odvojeno prikupljanje otpada.
Eko tim KD Čistoća, proveo je kratku anketu o navikama vezanim uz odvojeno prikupljanje otpada, a dijeljeni su informativni letci  Nakon radionice održan je nagradno-zabavni kviz "Stavi pravu stvar na pravo mjesto". Usprkos lošem vremenu, Eko tim KD Čistoća, proveo je kratku anketu  među prisutnim građanima na plaži o njihovim navikama vezanim uz odvojeno prikupljanje otpada, a dijeljeni su informativni letci ("Otpadnici na ulicama" i "Tko pita ne skita") i promidžbeni materijali KD Čistoća.
Projektni dan Plaža Ploče - vrijedni volonteri Projektni tjedan Plave zastave održat će se sutra i na plaži Kostanj.

(tekst i fotografije s portala www.rijeka.hr)