ČISTOĆA RIJEKA

24. travnja 2009.- ČISTOĆA obilježila DAN HRVATSKIH ČISTOĆA

Povodom obilježavanja Dana hrvatskih Čistoća (25.04.) KD Čistoća je pripremila zabavno edukativni program u Komunalnoj garaži Škurinje. Program je svečani završetak projekta pod nazivom "Djeca znaju!" čiji je primarni cilj sustavna edukacija o važnosti i značaju pravilnog postupanja s otpadom, a rezultat koga je EKOBONTON ZA DJECU I MLADE.

Ovaj projekt ostvaren u suradnji s Nevladinom udrugom - Centrom za djecu i mlade Misli jače, temeljno uključuje djecu kako bi upravo oni indirektno učestvovali prvo u osmišljavanju i pisanju EKO PORUKA, a zatim u njihovom korištenju u svakodnevnom životu čime bi odraslima bili primjer ispravnog ponašanja i stvaranja navike za budućnost.

Projekt je proveden u nekoliko faza. U prvoj fazi koja je počela još u mjesecu studenom 2008. godine održane su radionice u Osnovnim školama Ivan Zajc i Centar iz Rijeke, te u Osnovnoj školi Sveti Matej iz Viškova pri čemu su djeca vrijedno razmišljala, osmišljavala, razmjenjivala i pisala eko poruke na temu Čistoće i otpada. Od dobivenih poruka izabrane su najprikladnije i najoriginalnije, koje su u drugoj fazi projekta tiskane u obliku Ekobontona za djecu i mlade koji je danas i prezentiran te koji će se dijeliti povodom istaknutih eko datuma po školama, vrtićima i sl. institucijama. Uz prezentaciju EKOBONTONA uručene su zahvalnice i nagrade svim učesnicima (eko vrećice, majice s Čistkom, bojice, knjige i dr.).

djeca4.JPG

Naravno, takav događaj nije mogao propustiti ni naš ČISTKO koji je kao i uvijek svojim prisustvom oduševio sve učesnike.

djeca5.JPG

U sklopu obilježavanja DANA HRVATSKIH ČISTOĆA izvedena je i dječja predstava „Avanture Vrećka i Smećka“ koju izvodi Dramski studio Tirena iz Zagreba. Osim u KG Škurinje predstava je održana i u Dječjem vrtiću Mirta na Kantridi.

djeca6.JPG

djeca7.JPG