ČISTOĆA RIJEKA

23. lipnja 2014.- Edukativno predavanje na temu ''Otpadnici na ulicama''

U organizaciji Odjela prevencije Policijske uprave primorsko-goranske i KD Čistoće  u Informativnom centru za prevenciju kriminaliteta grada Rijeka, djelatnik KD "Čistoća" d.o.o. 23. lipnja 2014. održao je edukativno predavanje na temu "Otpadnici na ulicama" za djecu-polaznike dječjeg vrtića "Zvjezdice mira" iz Rijeke.Također će 26. lipnja 2014. godine ista edukacija - čitanje pripovijetke "Otpadnici na ulicama" - biti izvedeno i za dječji vrtić "Belveder". Cilj predavanja je da djeca usvoje zdrave stilove života, te podignu vlastitu razinu samosvijesti o odgovornosti u očuvanju vlastitog i tuđeg zdravlja te zaštiti okoliša te promicanje ekoloških vrijednosti.

         
Također je, u nastavku edukacije, za upravitelje zgrada 23. lipnja 2014.održano i kratko edukativno predavanje na temu „Primarna selekcija otpada“ gdje su prisutni upoznati s predstojećom obvezom odvajanja otpada po vrstama, prikupljanjem i pravilnim zbrinjavanjem otpada u domu i uredu s naglaskom kako svi mi sudjelujemo u ovom važnom procesu.
Ova su predavanja dio širih edukacijskih aktivnosti s kojima KD Čistoća informira i senzibilizira građanstvo na temu selekcije otpada, a za što su građani posebno zainteresirani s obzirom na promjene koje donosi u odnosu prema otpadu i gospodarenju njime.