ČISTOĆA RIJEKA

23. i 25. travnja 2012.- Obilježen Dan planeta Zemlje i Dan hrvatskih čistoća

Kao i svake godine, KD Čistoća d.o.o. je  nizom aktivnosti prigodno obilježila Dan planeta Zemlje i Dan hrvatskih čistoća.

23. travnja

Obilježavanje ovih ekoloških datuma je započelo u ponedjeljak  ekološko edukativnim programom koji se je održao u prostorijama KD Čistoće d.o.o. na Škurinjama.

Program je obuhvaćao kratke priredbe učenika OŠ Pehlin i OŠ Kostrena, edukativno predavanje o pravilnom postupanju sa otpadom te parlaonicu. U programu je sudjelovalo 40-tak učenika četvrtih razreda ovih dviju škola. Nakon priredbi i predavanja, učenici su razgledali Komunalnu garažu KD Čistoće i Reciklažno dvorište Mihačeva draga.

 

25. travnja

Radionicom pod nazivom ''Otpad može biti ukras'' obilježen je Dan hrvatskih čistoća zajedničkom suradnjom Interesne grupe građana za unapređivanje zaštite okoliša Rijeka – zdravi grad" i KD "Čistoća".

Na radionici, koju su vodile članice projekta Ana Gošić i Ania Škrobonja, učenici OŠ Ivan Zajc su od sakupljenog otpada (novina, plastičnih boca, staklenki, ...) izrađivali ukrase kao što su vaze, posude, ukras za zavjese, cvijetiće itd.