ČISTOĆA RIJEKA

20. travnja 2011.- održan program "Da planet bude zelene boje evo što rade ruke moje!"

U sklopu aktivnosti Interesne grupa građana za unapređivanje zaštite okoliša projekta Rijeka zdravi grad, a povodom obilježavanja Dana planeta Zemlje (22. travnja) i Dana hrvatskih čistoća (25. travnja) u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku, održan je program pod nazivom ’"Da planet bude zelene boje evo što rade ruke moje!"

haljina.JPG

Kako bi djeca od najranije dobi učila kako "otpad nije smeće", već se on može vrijedno i kreativno iskoristiti, pokrenut je projekt koji obuhvaća izradu maštovitih radova od višeslojne tzv. tetrapak ambalaže. Tako su djeca osnovnih škola Pehlin, Vladimir Gortan, Centar, Kantrida, Ivan Zajc te vrtića Mlaka i Delfin na likovnim radionicama svojih škola i vrtića izradila radove koristeći višeslojnu ambalažu (od sokova, mlijeka i sl.). Svi radovi (do 10 radova iz svake škole) bit će izloženi u predvorju HKD-a na Sušaku.

djeca.JPG

Program: 
 
17,00 -18,00 – izložba radova od višeslojne tzv. tetrapak ambalaže te uručenje zahvalnica svim sudionicima radionica 
 
18,00 -18,30 – u dvorani HKD-a na Sušaku, nakon izložbe, odigrana je se edukativna predstava ''Čistkova rijeka ljubavi'' u izvedbi glumaca i lutaka ''Teatra na pjaceti'' za djecu škola i vrtića koja su sudjelovala u izradi maštovitih radova koristeći višeslojnu ambalažu. Kroz predstavu su se djeca s likovima Čistkom, Kamionom, Metom, Harterkom, Glasićem i drugim likovima upoznati s posebnostima i ljepotama pojedinih gradskih kvartova te učiti kako pravilnim postupanjem s otpadom i korištenjem posebnih spremnika, ekootoka i reciklažnih dvorišta očuvati čist, a time lijep i zdrav okoliš. Predstavu je svim sudionicima ovog projekta poklonila KD Čistoća d.o.o.
  
Na manifestaciji je sudjelovalo oko 350 djece iz osnovnih škola i vrtića. Sve prisutne su kao i uvijek razveselile simpatične maskote KD Čistoće d.o.o. Čistko i Pako. 

predstava.JPG