ČISTOĆA RIJEKA

19.05.2015.-Akcija uređenja okoliša na Pećinama u sklopu međunarodne razmjene mladih 'Global Impact' na temu održivog razvoja

U petak, 8. svibnja 2015. međunarodna grupa mladih je na području hostela Dharma na Pećinama te okolnog područja parka Plumbum održala akciju uređenja okoliša u sklopu međunarodne razmjene mladih „Global Impact“, a na temu održivog razvoja, u organizaciji Centra za osobni i profesionalni razvoj Syncro – Synergy Croatia.

 

akcija uredenja.jpeg

Razmjena okuplja 30 mladih iz Latvije, Rumunjske, Španjolske, Bugarske, Češke i Hrvatske, koji su proveli tjedan dana zajedno u hostelu razmatrajući važna pitanja današnjice te učeći o vlastitom utjecaju na svoju okolinu i kvalitetu života. Akcija se provodila na obnovljenom prostoru hostela Dharma koji je izgrađen na održivim principima kroz potpunu preobrazbu nekadašnjeg industrijskog područja.

akcija uredenja 2.jpeg

akcija uredenja 3.jpeg

Akcija simbolično označava napredak i promjenu koja je moguće postići čak i kad nam okolina sugerira drugačije. U okviru programa, djelatnica KD Čistoća, krajobrazna arhitektica Bia Gec, održala je predavanje o održivom razvoju hortikulture.

akcija uredenja 4.jpeg

Akciju su podržali Grad Rijeka u sklopu projekta „Rijeka zdravi grad“ te Odjel za komunalni sustav, Dvorana kulture „Joga u svakodnevnom životu“ i hostel Dharma, KD Čistoća d.o.o. Rijeka te Udruga „Ideja Lux“ i „Cvjetno proljeće“ donacijom sadnica i kratkom edukacijom o bilju i ozelenjavanju. Cijeli projekt „Global Impact“ financiran je iz obrazovnog programa EU za mlade Erasmus+.