ČISTOĆA RIJEKA

Edukativne akcije

24.12.2015. - Predstavljanje edukativne slikovnice

U srijedu 23. prosinca 2015. u Gradskoj vijećnici predstavili smo naše novo edukativno izdanje, slikovnicu „Razvrstavanjem otpada čuvamo našu planetu Zemlju“.

14.12.2015.-Raspored Info točaka

S ciljem što uspješnijeg informiranja građana o aktivnostima vezanim uz sustav primarne selekcije te adekvatnom pružanju svih relevantnih informacija za krajnje korisnike organizirati će se edukativne aktivnosti kroz seriju Info točaka.
Serija Info točaka uključuje organizaciju 10 Info točaka na frekventnim lokacijma Grada tijekom 2 tjedna (07.12.-17.12.).
Raspored Info točaka za 1. tjedan nalazi se u tablici u nastavku!

07.12.2015.-Raspored Info točaka

S ciljem što uspješnijeg informiranja građana o aktivnostima vezanim uz sustav primarne selekcije te adekvatnom pružanju svih relevantnih informacija za krajnje korisnike organizirati će se edukativne aktivnosti kroz seriju Info točaka.

30.11.2015. - Povodom prve nedjelje Došašća, nadbiskup riječki i metropolit mons. dr. Ivan Devčić upalio je prvu svijeću na adventskom vijencu postavljenom oko fontane na Koblerovom trgu.

Obilježavanje početka Došašća zajednički su organizirali Turistička zajednica grada Rijeke, Riječka nadbiskupija i Grad Rijeka u suradnji s KD Čistoća i Dječjim vrtićem Rastočine.

10.11.2015.-KD Čistoća d.o.o. Rijeka primilo zahvalnicu za sudjelovanje u projektu Vježbamo i jedemo zdravo za zdravlje

Za sudjelovanje u Riječkom programu lokalnog partnerstva Grad Rijeka je KD Čistoća uručio zahvalnicu za sudjelovanje u  projektu Vježbamo i jedemo zdravo za zdravlje pravo Dječjeg vrtića Drenova. Osim KD Čistoća u istom je projektu zahvalnicu dobio i naš djelatnik Milenko Pavlić.

27.07.2015. - Informativno-edukativna radionica za djecu na plaži Ploče

Djelatnici KD Čistoća i Grada Rijeke održali su 27. srpnja 2015. na plaži Ploče informativno-edukativnu radionicu za djecu - polaznike kampa Plivačkog kluba "Kantrida" o važnosti odvojenog prikupljanja otpada i pravilnog zbrinjavanja otpada.

19.05.2015.-Akcija uređenja okoliša na Pećinama u sklopu međunarodne razmjene mladih 'Global Impact' na temu održivog razvoja

U petak, 8. svibnja 2015. međunarodna grupa mladih je na području hostela Dharma na Pećinama te okolnog područja parka Plumbum održala akciju uređenja okoliša u sklopu međunarodne razmjene mladih „Global Impact“, a na temu održivog razvoja, u organizaciji Centra za osobni i profesionalni razvoj Syncro – Synergy Croatia.

19.05.2015.- Zelena čistka

Grad Rijeka i KD Čistoća d.o.o. i ove su godine sudjelovali u 4. velikoj ekološkoj akciji Zelenoj čistki te se time pridružuju mnogim gradovima i općinama na području Hrvatske.

3. studenog 2014.- Otpadnici na ulicama-edukacija u OŠ ''Sveti Matej''

Općina Viškovo i KD „Čistoća“ zajednički su ostvarili edukativni projekt s ciljem podizanja ekološke svijesti i važnosti primarne selekcije otpada. Milan Zagorac, edukator KD „Čistoće”, održao je učenicima OŠ „Sveti Matej“ predavanja na temu „Otpadnici na ulicama“.  Ovom je edukativno-informativnom akcijom od početka do sredine listopada 2014. obuhvaćeno više od 900 učenika – polaznika škole Sv. Matej.

13. listopada 2014.-Sličnosti ambrozije sa drugim biljkama

Poštovani korisnici, kako se u posljednje vrijeme često događa zabuna u prepoznavanju ambrozije i njezinom razlikovanju od sličnih biljaka, navodimo fotografije ambrozije i opise po kojima ćete ih razlikovati od drugih sličnih biljaka.

  • 1
  • -
  • 2
  • -
  • 3
  • -
  • 4
Pretplati se na RSS - Edukativne akcije