ČISTOĆA RIJEKA

13.07.2018. 2. Međunarodni susret mladih u Rijeci - RAIYS (Rijeka Annual International Youth Summit - service learnig day

U Rijeci se od 9. do 16. srpnja 2018. godine održava 2. Međunarodni susret mladih u Rijeci - RAIYS (Rijeka Annual International Youth Summit). Tema susreta je kreativnost i mir te tijekom susreta djeca iz brojnih zemalja sudjeluju u raznim aktivnostima, od radionica na temu mira i kreativnosti do izleta i posjeta lokalnim institucijama. 
Kao posebno važnu aktivnost, u petak 13. srpnja 2018. godine organiziran je i „service learning day“, odnosno učenje kroz volonterstvo, a kako bi se potaklo mlade na doprinos lokalnoj zajednici. U sklopu navedene aktivnosti mladi su sudionici, zajedno s djelatnicima KD Čistoća Rijeka, na Klobučarićevom trgu, posadili stabljike bambusa u vaze te time oplemenili ovaj frekventan riječki lokalitet i učinili ga vizualno atraktivnijim. Ujedno, ovime je prostor na kojem učenici OŠ Nikola Tesla provode svoje odmore, postao ugodniji za boravak i aktivnosti izvan školske zgrade.
Također, u sklopu iste aktivnosti, mladi su sudionici susreta sudjelovali na Trgu Matije Vlačića Flaciusa, poznatom i  kao Čajni trg, u plijevljenju vaza te sadnji jagoda prilikom čega su upoznati sa specifičnostima ovoga jedinstvenog trga kao i vrijednim vrstama bilja na njemu.
Za uspješno sudjelovanje u navedenim aktivnostima KD Čistoća je dobila i prigodne zahvalnice.